Artiestenmarkt Watou.

Waar de artiest centraal staat.

Artiestenmarkt: Waar de artiest centraal staat.

Het idee en principe.

Watou staat alom bekend om zijn kunst en Poëzie. Super voor ons dorp. De zomer is top! Maar wat als de zomer gepasseerd is? De straten lopen er wat eenzamer bij, de sfeer van Watou komt wat in zijn winterslaap. Andere kunstenaars zijn tevens ijverig in de weer met nieuwe ideeën, nieuwe creaties. Waarom organiseren wij als Watouse kunstenaars en horeca/galerijuitbater zelf geen evenementen rond artistieke creaties, waar de artiest centraal staat. Met de alles omvattende naam “Artiestenmarkt” Tentoonstellingen, workshops optredens in alle vormen Denk maar aan een Watou Montmartre of in “Watou, de Catacomben van de Kunst” zoals Gwij Mandelinck het verwoorde op de receptie van de Culturele Ambassadeurs in 1997.

De kunstwereld is een kleine wereld waar iedereen elkaar kent, een groot netwerk aan diversiteit. Dit project kan groeien zodat we een eigen volwaardige kunstmarkt / artiestenmarkt kunnen integreren in ons dorp.

Een kwalitatieve artiestenmarkt met daarbij randanimatie voor onze kinderen ( leuke workshops ed).

We dachten ook aan de horecazaken van Watou. ( Een idee van Kunsthuis 31)

Een idee: Een Kunstroute doorheen de horecazaken en galerijen van Watou onder de vleugels van Wakker Watou met alles omvattende naam “Artiestenmarkt”.

In samenspraak met artiesten en horeca - galerijuitbater kunnen we pakketten aanbieden waar de bezoekers kunnen intekenen op een kunstroute. Een halve- of daguitstap waar gastronomie, animatie en galerijbezoek samengaan.

Voor dit project hebben we een werkgroep nodig met gemotiveerde mensen om dit idee verder uit te bouwen.